Hírek

2010.04.14. 12:38

Derkovits Gyulára emlékeznek

A testi lelki egészség, a gyakorlatban alkalmazható tudás, hagyományőrzés és a művészetek kerülnek, immár 11 éve minden tavasszal a Derkovits-napok középpontjába.

Farkas Eszter

Tizenegy éves hagyománya van a vasi megyeszékhelyen a Derkovits-hétnek. Április 13-án lett volna a szombathelyi festő, grafikus Derkovits Gyula 116 éves. 

A Derkovits-hét kedden koszorúzással kezdődött a róla elnevezett általános iskolában. A diákok reggel a Rohonci úti Derkovits-szobornál gyülekeztek, hogy műsorral és koszorúzással emlékezzenek iskolájuk névadójáról. Majd délután a Szombathelyi Képtárban a Derkovits vetélkedőn adhattak számot tudásukról a fiatalok.

- A Derkovits-héten a testi lelki egészséget, a gyakorlatban alkalmazható tudást, a hagyományőrzést és a művészeteket próbáljuk előtérbe helyezni - mondta el a Derkovits Gyula Általános Iskola Igazgatója dr. Kovács Péterné.

A programsorozat szerdán délelőtt folytatódott a "Siker kulcsa" elénevezésű témanappal, melyen a diákok a környezetükből vagy egy olvasmányból kiválasztott példás ember sikerének a titkát próbálták megfejteni.

- A Siker kulcsa témanappal kedvet akarunk csinálni a diákoknak a kismenedzserek versenyhez, illetve szakkörhöz. Itt a gyerekek elsajátíthatják azt, hogy tisztességesen hogyan érvényesítsék érdekeiket -  emelte ki az igazgatónő

Az ünnepi programsorozat folytatódik. Csütörtökön a környezetvédelmi napon vehetnek részt az iskola diákjai, de az  idei évben  sem maradhat el a kismenedzserek versenye, melyet szombaton tartanak.A zsűri elnöke Vértes András GKI elnöke lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!