Hírek

2010.04.06. 12:22

Haladnak a korral a megye könyvtárai

Ha minden jól megy, rövidesen interaktív és kibővített szolgáltatást kínálhat a Kemenesaljai Művelődési Közont és Könyvtár. Akár 24 órán át nyerhetünk infókat bázisukból.

Kozma Gábor

Is, tegyük hozzá, mert a cellihez hasonló szolgáltatáshoz juthatunk egy sikeresen végrehajtott TÁMOP- pályázat révén a csepregi, a répcelaki, a sárvári, a hegyfalui, valamint két szombathelyi könyvtár révén. A konzorcium vezetője pedig a Berzsenyi Dániel megyei könyvtár, amely egy másik, TIOP-os pályázatban is érdekelt.

Nemrég a megyei könyvtárban tartották az ünnepélyes projektnyitót, ezen szakmai előadások is elhangzottak. Két program fut: az egyik a technológiai fejlesztésre irányul, ez a Berzsenyit érinti.

A másik, amely egy 8-as konzorciumot tömörít, fő célként az olvasás népszerűsítését, új kezdeményezéseket, a könyvtári információkhoz való, akár 24 órás hozzáférés megteremtését tűzte ki célul.

- Lényeges a honlapfejlesztés, valamint az interaktív kapcsolatok kiépítése az olvasókkal - tájékoztatott Németh Tiborné, a megyei könyvtár munkatársa. Aki szerint ugyancsak nagy falatnak ígérkezik a régi, papíralapú állomány elektronikus feldolgozása is. A két pályázat keretében 86, illetve 12 millió forint nyerhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!