Hírek

2010.04.02. 14:25

Májustól változik az üzletek nyitvatartása Kőszegen

A helyi rendeletet igazítani kellett az országosan érvényeshez. Ezen hosszasan vitatkoztak a kőszegi képviselők. Májustól megváltozik az üzletek éjszakai nyitva tartása.

Némethy Mária

Sokat vitatkoztak csütörtöki ülésükön Kőszeg képviselői az üzletek éjszakai nyitva tartásáról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatáról. A kereskedelemről szóló törvény módosítása, és egy kormányrendelet is szükségessé tette a 2007-ben megalkotott helyi rendelet felülvizsgálatát. A kormányrendelet ugyanis már nem tartalmazza az üzletköri jelzőszámok szerinti kategóriákat. A korábbi szabályozás még megkülönböztetette a zenés szórakozóhelyeket az egyéb vendéglátó egységektől, ma ez nem lehetséges.

Így a nyitva tartás hét közben 0 és 6 óra, hétvégén pedig 3 és 6 óra között egységesen vonatkozik minden vendéglátóipari egységre. (A korábbi kivételek, mint szilveszter éjszakája, továbbra is megmaradtak.)  A kormányrendelet szerint a kereskedő a nyitva tartási idő változásait az azt megelőző öt munkanapon belül köteles bejelenteni a jegyzőnek. A rendelet május 1-jén lép hatályba.

Kőszegen a helyi rendelet a központi szabályozással ellentetétes volt, ezért a képviselők zöme vita után megszavazta a változtatást.

- Sajnálom a változást, mert tudom, hogy a lakosságot nagyon zavarja a szórakozóhelyekről éjszaka kiáramló sok kiabáló, randalírozó - mondta el Huber László polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!