Hírek

2010.04.06. 07:08

Országos versmondó verseny területi válogatója lesz Ikerváron

Négy korcsoportban közel 100 versmondó méretteti meg magát az immár hagyományos, felmenő rendszerű versmondó versenyen az ikervári Batthyány Lajos Művelődési Házban.

Pásti József

A költészet napjához kapcsolódóan negyedik alkalommal rendezi meg az Ikervári ÁMK Batthyány Lajos Művelődési Ház és a Zichy Antónia Általános Iskola az Ikervári Versünnep elnevezésű térségi versmondó találkozót és versenyt.

A rendezvény továbbra is a Regösök Húrján országos versmondó verseny területi válogatója, ezáltal a mikrotérség egyik legjelentősebb szakmai programja is. A versünnepre ebben az évben több mint tíz településről közel 100 versmondó érkezik, akik négy korcsoportban a 3-3 tagú zsűri előtt mutatkoznak be.

A rendezvény szakmaiságát a hagyományosan eredményes produkciók, továbbá az országosan ismert és elismert zsűri garantálja.

A zsűri tagjai:

Bartók László előadóművész, rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének exelnöke (a zsűri elnöke)
Dudás Dorottya előadóművész,
Koncz Veronika költő, magyartanár, az Új Ember c. hetilap munkatársa,
Merklin Tímea újságíró, a Vas Népe napilap munkatársa
Dr. Szabó Endre ny.gimnáziumi tanár, a Regös Együttes alapító tagja
Tábori Ottó költő.

A rendezvényt Kovács Ferenc  Vas Megye Közgyűlésének elnöke nyitja meg 2010. április 09-én (pénteken) 14:00 órakor az ikervári Batthyány Lajos Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!