Hírek

2010.07.21. 04:23

Önkéntes tűzoltók idei támogatása

A Magyar Tűzoltó Szövetség idén is pályázatot írt ki önkéntes tűzoltóegyesületeknek. Térségünkbe is jut támogatás.

Szenkovits Péter

A korábbi megbeszélések alapján a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) összesítette az egyesületek pályázataiban szereplő adatokat. A pályázati kiírásnak való formai megfelelést az MTSZ ellenőrizte. Térségünkből Alsószölnök, Csákánydoroszló, Egyházasrádóc, Kemestaródfa, Kondorfa, Magyarlak, Magyarszombatfa, Őriszentpéter, Pankasz, Pinkamindszent, Szakonyfalu, Szentgotthárd, Szentpéterfa és Vasalja önkéntes tűzoltó egyesülete is megkapott minimum 150 ezer forintot. Erre még rájöhetett - indokolt esetben - az úgymond távolsági pótlék.

A harmadik fő szempont az egyesület eddigi, illetve a jövőben ösztönözni kívánt szakmai tevékenységének, működésének támogatása volt. Erre a célra a rendelkezésre álló forrásból tíz százalékot fordíthattak. Őriszentpéter, Szakonyfalu és Szentpéterfa például fél-fél millió forintot kapott, Alsószölnök 400 ezret, Szentgotthárd történetesen 150 ezret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!