Hírek

2010.07.22. 17:17

Uszálybaleset - Eltemették az egyik áldozatot Mosonmagyaróváron

Eltemették csütörtökön Mosonmagyaróváron evangélikus szertartás szerint azt a 16 éves helyi lányt, aki két héttel ezelőtt halt meg az Egyesült Államokban, amikor kirándulóhajójuk egy ütközés után elsüllyedt a Delaware folyón.

MTI

Több százan kísérték utolsó útjára a magyaróvári városrész régi temetőjében a lányt, akit fehér koporsóban temettek el. A bejárathoz közel egy állványra egy nagy méretű emlékkönyvet állítottak fel, ebbe írhatta bele bárki az emlékeit, a gondolatait, az üzeneteit.

Búcsúztató beszédében Hansági Károly, a lány iskolája, a Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója arról beszélt: különösen fájdalmas a gyász, ha az idősebbek temetik a fiatalt, a sebeket pedig csak a hit és az idő gyógyíthatja be. 

A csoport - amely háromhetes nyelvi kurzusra indult a tengerentúlra - július 7-én szenvedett balesetet Philadelphiában; a műszaki hiba miatt a folyón veszteglő kirándulóhajójuknak egy uszály ütközött. A mosonmagyaróvári csoport két tagja - a 16 éves lány és egy 20 éves fiú - eltűnt; a holttestüket két nappal később találták meg, a helyszín közelében. Másnap egykori iskolájuknál gyertyás megemlékezéssel idézték fel emléküket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!