Hírek

2010.07.19. 11:36

Választás 2010: Új vezető az Országos Választási Iroda élén

Lemondott az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője, Virág Rudolf, utódául Sári Miklós ügyvédet nevezte ki Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.

MTI

Virág Rudolf - aki a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára lett - egyéb szakmai feladatai miatt július 18-ai hatállyal lemondott az OVI vezetői funkciójáról - írták.

"Navracsics Tibor miniszter a mai nappal Sári Miklóst bízta meg az OVI vezetésével, aki korábban ügyvédként szerzett közjogi és választásjogi tapasztalatokat" - olvasható a közleményben. 

Virág Rudolf tavaly december 1-je óta vezette az OVI-t. Az Országos Választási Iroda elsődleges feladata a választások előkészítésének és technikai lebonyolításának megszervezése, a törvényes feltételek meglétének és a szakmai szabályok betartásának ellenőrzése az informatikai háttértől a szavazólapok kinyomtatásán és a választásban közreműködő sok ezer ember felkészítésén át a választópolgárok millióinak pártsemleges tájékoztatásáig. 

A választási főosztály feladata többek között a szakmai irányítás, a választási költségvetések megtervezése, a jogszabály-előkészítés és a választási eljárásokhoz kapcsolódó közbeszerzések véleményezése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!