Hírek

2010.08.10. 14:08

Minden ötödik embernél találtak gyanús anyajegyet

Több száz érdeklődő volt pénteken a Fő téren tartott ingyenes egészségügyi szűrésen. A bőrgyógyászok a szombathelyiek egyötödénél fedeztek fel elváltozást.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány országjáró ingyenes egészségügyi felmérésének tizenharmadik állomása volt Szombathelyen. A  szervezet  a Fő téren mérte az érdeklődők egészségi szintjeit. Melanoma-szűrést tartottak a bőrgyógyászok, akik a látogatók egyötödénél fedeztek fel elváltozást. A legtöbb esetben szabálytalan, aszimmetrikus, mozgolódó anyajegyekre figyeltek fel a szakemberek, és javasolták ezek rendszeres ellenőrzését. 
 
Az ötórás programon csak néhány esetben találtak magas vércukorszintet a szakemberek. Sok ember volt kíváncsi koleszterinszintjére is, aminek ideális esetben 3-5 mmolliter körül kell lennie. Szombathelyen minden hatodik embernél állapítottak meg magas koleszterinszintet, a legmagasabb esetben 8.5-öt mutatott a készülék. 
 
Nagy sikere volt a testösszetétel monitorozásnak is, ahol a szakemberek a testben lévő izom és zsír arányát állapították meg, majd testre szabott tanácsot adtak a napi bevihető kalóriamennyiségről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!