Hírek

2010.08.28. 08:59

Ökotermelők: a közös arculat azonosítja őket

Munkatalálkozót tartottak a Nyugat-Pannon Ökoklaszter tagjai. Itt kapták meg a kézikönyvét a frissen elkészült közös arculatnak, amelyet mindannyian használhatnak.

Tersztyánszky Krisztina


A Nyugat-Pannon Ökoklaszter 2007-ben alakult meg az EKO-NET projekt zárásaként. A szakmai szervezet a helyi termékek előállítóinak, feldolgozóinak, forgalmazóinak és az azokat népszerűsítő turisztikai szereplőknek az együttműködésére jött létre. A megalakulás óta eltelt időben egy újabb pályázati forrás, a Nyugat-dunántúli Operatív program- 2008-1.1.1/A projekt keretében elnyert támogatás segíti a klaszter stratégiai megerősödését. Ennek eredményeiről számolt be a közelmúltban a klaszter menedzsment szervezete, a Régiófókusz Nonprofit Kft. Az összejövetelre az apropót az adta, hogy az ökotermelők egybegyűltek a Savaria Történelmi Karneválon, ahol Pannon Piac keretében kínálták termékeiket a látogatóknak. A szervezet tagjai itt megismerték az új projekt gyümölcseként elkészült közös arculati elemeket, melyeket termékeik piacra vitelénél ezentúl valamennyien használhatnak.

A közös logóval, zászlóval fémjelzett ökoklaszter termékek ezentúl a Kft. minden kiemelt rendezvényén helyet kapnak. Hutflesz Mihály ügyvezető a közeljövő terveiről is beszámolt. Ezekben a hetekben folyamatosan lekérdezik a régió szállásadóit, azzal a céllal, hogy minél többen népszerűsítsék, kínálják portájukon a helyi termékeket. A munkamegbeszélés során a Nyugat-pannon Ökoklaszter tagjai örömmel üdvözölték a helyi termékek értékesítését és a házi pálinkafőzés feltételeit megkönnyítő törvényi változásokat. A Régiófókusz Kft. – tudták meg a résztvevők – jelenleg is két projekten dolgozik. Ezeket az ősz folyamán végleges formába öntik, s a jövő év elején támogatást kérvényeznek a megvalósításukhoz. Az új projektek célja az öko-bio élelmiszerek, a helyileg előállított termékek további népszerűsítése, illetve a konkrét értékesítési lehetőségek, piacok felkutatása.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!