Hírek

2010.08.18. 12:33

Zarándoklat Maria Weinberg templomához

Amitóta Ausztria felé szabad a határ átjárása, évről évre egyre több magyar zarándok keresi fel a burgelandi búcsújáró helyeket: Frauenkirchent, Maria Bildet, Maria Weinberget.

Vas Népe

A Pinkaertesen lévő Maria Weinberg templomához, a "Borhegyi Máriához" Körmendről indult  augusztus 14-én gyalogos zarándoklat, közel 100 fővel. A gyalogosokhoz egy időre csatlakozott Császár István általános helynök is aki régi ismerőse a körmendieknek, hiszen 12 évig volt káplán a kisvárosban - írja Bedőcs Gyula beszámolójában.

A zarándokok Pinkakertesen  részt vettek az esti szentmisén,gyertyás körmeneten. Ezután a legbátrabbak, az éjszaka folyamán, hatalmas zivatarban gyalog tértek vissza Körmendre.

Nagyboldoasszony ünnepén Fekete Szabolcs Benedek püspöki irodaigazgató vezette a magyar nyelvű szentmisét, amelyen az ausburgi Dóm plébánosa is részt vett, s magyarul köszöntötte a híveket. Erre a szentmisére is nagyon sokan jöttek el a környékbeli magyar helységekből.

A szentmise végén két újonnan felszentelt pap áldásában részesülhettünk.Az ünnep végén a zarándokok elköszönttek Johanes Lehner eberaui plébánostól, a kegyhely lelkipásztorától, aki szeptember 1-től új helyen folytatja papi szolgálatát.

Mi magyarok is nagyon sokat köszönhetünk neki, hiszen mindig szeretettel fogadta a magyar zarándokokat, akiknek a kedvéért még magyarul is jól megtanult. Reméljük,utóda is folytatja ezt a szép hagyományt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!