Hírek

2010.09.14. 12:45

A ciklus utolsó közgyűlése Szombathelyen

A négyéves önkormányzati ciklus várhatóan utolsó közgyűlését tartják csütörtökön. A rendkívüli ülés délután négy órakor kezdődik a Városháza nagytermében.

Angyal László

Dr. Ipkovich György polgármester számos ügyet terjeszt a képviselők elé. Elöljáróban két  pályázat benyújtásáról kell majd dönteni: a városi tűzoltóság határon átnyúló, a szlovénokkal közös együttműködési programjáról, illetve Muraszombat és Szombathely közös tenderéről,  A fenntartható városok a határrégióban című  uniós pályázatról.

Három vezetői pályázat kiírására is sor kerülhet a következő hetekben. Ha a közgyűlési többség igennel szavaz, akkor az  új Iseum intézményének a Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház  élére, a Savaria Rehab-Team Kft. ügyvezetésére, illetve a városi többségi tulajdonú  Vasivíz Zrt. vezérigazgatói posztjára.

Ezt követően ingatlanok ügyeivel foglalkoznak a városatyák. Dönteni kell a Belsikátorban lévő két lakás értékesítésével kapcsolatos hozzájárulásról, a pénzügyőrök elhelyezésére szolgáló ingatlan bérleti szerződésének meghosszabbbításáról, egy Vörösmarty utcai helyiség ingyenes használatba adásáról, illetve egy állami tulajdonú, az új buszpályaudvar területén fekvő ingatlan megvételéről.

A képviselők tájékoztatót hallgatnak meg a város féléves gazdálkodásáról. A képviselők jóváhagyására vár két alapítvány támogatása: a Joskar Ola Lakótelepért Alapítvány, illetve a vasi mentésügyi alapítvány ünnepségének anyagi támogatása. 

A nyílt ülés végén emlékplakettek és emléklapok kapnak  a közgyűlés tagjai, a város jegyzője és aljegyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!