Hírek

2010.09.27. 08:55

Bonyolult küldetés: 01 százalékot fújtak a Fidesz-iroda ablakára

A plakátszaggatós, bábozós, felülírós, hangfelvételes, feljelentős szombathelyi választási kampány újabb elemmel bővült: pénteken éjjel fideszes aktivisták tetten értek két fiatalt, akik a párt szombathelyi irodájának az ablakára festékszóróval 01 %-ot fújtak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A hírt Szakály Gábor, önkormányzati képviselő tette közzé  Facebook-profilján.

- Pénteken éjjel aktivistáinknak sikerült elkapniuk két fiatal rongálót. Rosszul adták ki nekik a feladatot, mert "01%" feliratot fújtak az irodánk ablakára - mondta megkeresésünkre Szakály Gábor.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, hogy két nappal korábban éjszaka az utcákat járva szintén tetten értek  fiatalokat, akik festékszóróval rongálták meg a plakátjaikat.

- Mindkét esetben feljelentést tettünk a rendőrségen, az elkövetők egyébként nem ismeretlenek a nyomozó hatóság előtt.  Jól körülhatárolt csoportról van szó.

A képviselő szerint az elkapott ifjak megnevezték azt a személyt is, akiktől a feladatot kaptak - a megbízónak köze lehet az elmúlt hetekben felbukkant, lejárató hangfelvételekhez is, tette hozzá Szakály Gábor.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, dr. Kazmar Enikő az alábbi tájékoztatást adta az esetről:

"Múlt hét csütörtökön a késő esti órákban bejelentés érkezett a Szombathelyi Rendőrkapitányságra, mely szerint Szombathelyen az egyik politikai párt irodájának ablakán lévő plakátokat két ismeretlen elkövető megrongálta. A feltételezett elkövetőket a helyszínre érkező járőrök igazoltatták. Ellenük a  a Szombathelyi Rendőrkapitányságon rongálás szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult. A rendőri intézkedéssel szemben a Szombathelyi Rendőrkapitányságra panasz nem érkezett. "

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!