Hírek

2010.09.29. 05:16

Csonka László Egyházasrádócról írt könyvet

Érdekes, és a maga nemében egyedülálló könyvet írt Csonka László, aki Egyházasrádóc elkötelezett polgára, egyházi támogatója. Műve egyben érdekes időutazás is.

Kozma Gábor

Csonka László műve valójában összefoglaló az elmúlt évezred viharos egyházi eseményeiről Egyházasrádóc és társközségei vonatkozásában. Dr. Pem László atya írja ajánlásában: Csonka László könyvének témája arra akarja felhívni a magyar generációk figyelmét, hogy a szülőföld szeretete, ismerete és a hozzá való hűség mennyire nélkülözhetetlen az egészséges személyiség kialakulásához. Amikor korunkban a nemzedékek gyökértelensége testi és lelki sorvadásunkat eredményezi. Figyelemfelkeltő és intő útmutatót ad ez a könyv arra, hogy szakítsunk a gyökértelen, önpusztító életvitelünkkel, térjünk vissza az anyaföld és a szülőföld éltető forrásához, egészséges életünk bőséges kiteljesedése érdekében.

A szerző a bevezetőjében szintén arra hívja fel a figyelmünket, hogy fontos a múlt ismerete, hisz e nélkül jövő építése sem megy. Fő motiváció volt a szülőföld szeretete, a gyermekkori élményként megélt egyházi ünnepek emlékei. Bemutatva Egyházasrádóc és filiái egyháztörténetét, hitéletének alakulását a történelem során. A gazdagon illusztrált mű elérhető az önkormányzatnál, a katolikus lébánián, a reformátusoknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!