Hírek

2010.09.19. 20:17

Hengereltek a kézis lányok!

Szombaton hat órakor ismét bajnoki meccsnek örvendhettek a női kézilabda szerelmesei, ugyanis első hazai meccsét játszották Woth Péter tanítványai az Alsóörssel szemben, az egyetem sportcsarnokában.

Hurtik Péter János

Az első gólig mindössze 15 másodpercet kellett várniuk a hazai szurkolóknak, majd mindjárt az elején el is húztak a lányok három góllal. Aztán a játék kezdett kicsit kiegyenlítődni, mivel a vendégek kicsit magukra találtak, de ez szerencsére csak az első 10 percre volt érvényes. Innentől kezdve megindult a szombathelyi henger. A mi öt egyes taktikánkkal szembe a vendégek hatos fallal próbáltak védekezni, de ez nem igazán sikerült nekik.

Kapkodós volt ugyan a játék, de közbe-közbe azért voltak szemet gyönyörködtető, és olykor látványos megmozdulások. Ami talán bosszantó volt egy picit, hogy a nagy rohanás közepette sok labdát elszórtunk, és a számunkra megítélt büntetőket se dobtuk túl jó százalékkal, de a félidőt így is simán lehozták a csajok. Így a szünetre 19:12-vel vonultak pihenni a játékosok.

A második játékrészt ott folytatták a hölgyek ahol az elsőt abbahagyták, illetve egy picivel talán még jobban, vérszemet kapva nekimentek az alsóőrsi csapatnak. Sajnos a hétmétereseket egyáltalán nem tudtuk gólra váltani, pedig ezekkel a lehetőségekkel élve már kényelmesebb helyzetben, nyugodtabb és letisztultabb játékot lehetett volna produkálni.

A vendég együttes viszont abszolút nem találta a ritmust, negyed óra alatt mindössze két gólt tudtak szerezni. Edzőjük ugyan próbálkozott frissíteni csapatát, de a mi lányainkat ezen az estén senki nem verhette meg. Woth mester is hasonlóan cselekedett, ám ő inkább azért cserélt, hogy az addig kevesebb játéklehetőséget kapottak is bizonyíthassák, helyük van a csapatba. Azért itt picit látszott a meccshiány, de mindezek ellenére küzdésből, és lelkesedésből mindenki jelesre vizsgázott.

A végeredmény 36:21-lett, ami teljesen megérdemelt, sőt, akár még egy tízessel több is lehetett volna a javunkra, de ne legyünk telhetetlenek, lesz még bőven meccs az idén.

Összességében öröm volt látni ezt a mérkőzést, főleg, hogy a tavalyi teljesítményekhez képest jelentősen javult a csapat, gyakorlatilag minden szinten. A lányok lelkesen küzdöttek, remekül segítették egymást, és minden technikai baki ellenére maximális dicséret illeti az egész csapatot.

A mérkőzés rendkívül sportszerű volt, amit az is mutat, hogy a kiállítások száma sem volt túl magas (2:3). Remélem, hasonlóan jó, hangulatos, és eredményes játékkal örvendeztetnek meg bennünket a hátralévő bajnoki meccseken a lányok. Addig meg mindenki figyelje a hirdetőket, és szurkoljon a lányoknak!

SZoESE – Alsóörsi SE 36:21(19:12) – Szombathely, 100 néző
SZoESE: Ibriksz – Kiss 6, Gönczöl 4, Földi 8, Jámbor 2, Horváth D., 1, Horváth C. 2
Csere: Debreczeni 5, Galamb 2, Pukler 3, Szecsődi 1, Vígh, Takács 2.
Edző: dr. Woth Péter

Hajrá SZoESE!!!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!