Hírek

2010.09.14. 14:16

Megfiatalodik a szentgotthárdi Liget

Megújul a város központjában lévő Liget. Pályázaton sikerült ötven milliós támogatást szerezni a tíz százalék önrészhez.

Szenkovits Péter

A város önkormányzata a Nyugat-Dunántúli Operatív Programnak az úgynevezett Kisléptékű,  pontszerző kisvárosi fejlesztések konstrukcióban a Szentgotthárd városközponti Liget fejlesztése címmel benyújtott pályázatán nyert ötven millió forint támogatást, amit a Regionális Fejlesztési Tanács ítélt meg.

Az összköltség valamivel több mint ötvenöt és fél millió forint. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A kivitelező  a közbeszerzési eljáráson nyertes ajánlattevő a budapesti Belváros Tetőtér Kft.

A vállalkozási szerződést kedden írta alá a Rába-parti város részéről Viniczay Tibor polgármester. Napokon belül elkezdődik a felújítás, amely várhatóan október végére fejeződik be. Újak lesznek a belső sétautak, a külső járdák (az Arany János utcai, a Vörösmarty utcai oldalon), sorfákat, díszcserjéket, évelőket telepítenek, füvesítenek, gyeptéglázzák a játszóteret. Locsolóvíz-hálózatot, térvilágítást építenek ki, új padokat és hulladékgyűjtőket helyeznek el. A játszótér is megújul, megfiatalodnak az eszközök, műfű, ütéscsillapító burkolat is lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!