Hírek

2010.09.29. 04:27

Pályázati pénz infrastruktúrára Szentgotthárdon és Felsőszölnökön

A Szentgotthárd és Kistérsége Oktatási Intézmény a felsőszölnöki Kossics József Kétnyelvű Általános Iskolával közösen pályázott infrastruktúrát fejlesztő programra, és nyert el mintegy nyolcmillió forintos támogatást.

Szenkovits Péter

Az elnyert összegből a SZOI tagintézményeiben és a felsőszölnöki iskola könyvtáraiban fejlesztik az informatikai infrastruktúrát, tudtuk meg Pénzes Tibortól, a SZOI igazgatójától. A beszerzendő számítógépek és szoftverek segítségével bevezetik az online könyvtári szolgáltatásokat. Az online közös katalógus biztosítja a tanulók számára, hogy saját iskolájuk könyvtárában az összes könyvtár állományából kereshessenek, bibliográfiai, példányszám és kölcsönzési információkat kapjanak. A szentgotthárdi Móra Ferenc Könyvtárral együttműködve az iskolákban a város bibliotékájának állományában is lesz lehetőség a keresésre.

A projekt a fogyatékkal élő tanulók számára is minőségi szolgáltatást kíván nyújtani: a csökkentlátók számára képernyőolvasó szoftver kerül beszerzésre. A számítógépek mellett televíziókat és egyéb elektronikai eszközöket is beszereznek, javítva ezzel a könyvtárak szolgáltatási színvonalát és kínálatát.

Bízunk benne, hogy a projekt nagyban segíteni fogja a tanulók önálló ismeretszerzésének fejlődését és a könyvtárlátogatás még inkább a mindennapos tanulás részévé válik, fejtette ki Pénzes Tibor direktor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!