Hírek

2010.09.20. 11:39

Papcsák az MSZP célkeresztjében

Az MSZP szerint saját "zűrös és zavaros" ügyei miatt hiteltelenek Papcsák Ferenc vizsgálódásai, ezért az ellenzéki párt arra szólítja fel a politikust, hogy mondjon le kormánybiztosi tisztségéről.

MTI

Török Zsolt, az MSZP szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján közölte: Papcsák Ferencnek először saját magát, majd Budai Gyula miniszterelnöki megbízottat kellene feljelentenie.
   
Utóbbit azzal indokolta, hogy az ügyészség "leporolja" a miniszteri biztos ügyvédi irodájának közokirat-hamisításos ügyét, amelyben egy étkészletet cseréltek el egy nagy értékű földterületre.
   
Papcsák Ferenc pedig - tette hozzá a Népszava hétfői írására hivatkozva - úgy vett fel 4,5 millió forintot egy kórház felügyelőtanácsában betöltött tagsága után, hogy négy éven keresztül nem vett részt a tanács ülésein.
   
Török Zsolt felidézte: korábban egy ajánlószelvény-vásárlási ügyben "más vitte el a balhét" a kormánybiztos helyett, de a bírósági ítélet elmarasztalta a helyi fideszeseket, hogy vásárolták az ajánlószelvényeket és szavazatokat Papcsák Ferenc számára.
   
Azt állította, egyes hírek szerint Papcsák Ferenc napi kapcsolatot tart fenn olyan ügyvédi irodákkal, amelyek egységáron 7,8 millió forintért készítették el a közbeszerzési szabályzatot fideszes önkormányzatoknak. Megjegyezte: a közbeszerzési értékhatár nyolcmillió forint, és a készítők a különböző önkormányzatoknak írt szabályzatokban mást nem is nagyon változtattak meg csak a település nevét, illetve címét.
   
A MSZP szóvivője úgy látja, Papcsák Ferencnek oka lenne vizsgálódni Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke körül is. Arra hivatkozott, hogy az ÁSZ tavaly ellenőrzést végzett a Békés Megyei Önkormányzatnál - amelynek akkor Domokos László volt az elnöke - és megállapította, hogy utóbbi 9,5 milliárd forintos kötvénykibocsátást hajtott végre, jelentős részben devizában. Ez elég sok kockázatot rejt az önkormányzatok számára - vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!