Hírek

2010.09.25. 17:06

Szüreti mulatság a Ság hegy lábánál

A borról és a bábokról szólt a hétvége a kemenesaljai kisvárosban: a Ság hegyi Szüreti Napokkal egy időben rendezték meg az I. Nemzetközi Bábfesztivált. A szombati szüreti felvonuláson a bábosok is részt vettek.

Simon Erzsébet


Százlábúnak, pöttyös dalmatáknak öltözött iskolások, néptáncosok, a Soltis Lajos Színház maskarásai mosolyogtak és integettek a Ság hegyi szüreti menetben, egy szekéren cigányzenészek húzták.

Az alsósági templomtól indult menet élén Fehér László polgármester integetett a városlakóknak.

 


A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár előtti téren szüreti piac és ivóház várta a mulatni vágyókat. Az árusok mézeskalácsot, vásári csemegéket, kézműves termékeket és természetesen a Ság hegy levét kínálták a látogatóknak.

Érdemes volt bekukkantani a művelődési házba is: az előcsarnokban helyi gyűjtők anyagaiból válogatott boros címkékből nyílt kiállítás, az emeleten pedig a harminc éve alakult celldömölki Tücsök Bábcsoport régi bábjaiból, okleveleiből és egyéb relikviákból összeállított tárlat segített felidézni a celldömölki bábozás három évtizedes történetét.

 

A KMKK előtti téren felállított színpadon az Energy Dabaston Sporttánc Egyesület, a Rocky Dilly ARRC Egyesület, a Tücsök bábcsoport, a KMKK mazsorett csoportja,  a Sahrazade Hastánc Csoport, az osztrák, az olasz és az erdélyi testvérvárosokból érkezett művészeti együttesek, a Kemenessömjéni Asszonykórus, a Kemenesalja Néptánccsoport, olasz cirkuszi művészek és Zsongi bohóc szórakoztatta a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!