Hírek

2010.09.21. 20:37

Vona Gábor: az országgyűlési képviselők nagy része nem menne át egy normál pszichológiai teszten

A tavaszi országgyűlési választásokon elért eredmény megismétlését várja a Jobbiktól Vona Gábor, aki a legkomolyabb sikernek azt tartja, hogy pártja stabilizálni tudta helyét a magyar közéletben.

MTI

"Az önkormányzati választásokon a Jobbik nem fog nagy csodát elérni, de nem is fog leszerepelni, azt az eredményt, melyet az országgyűlési választásokon elértünk nagyjából hozni fogjuk" - mondta a pártelnök az algyői faluházban tartott lakossági fórumon, mintegy százfős hallgatóság előtt.

Az önkormányzatokban szerzett feladatokra, funkciókra építkezve elindulhat az a folyamat, amely eredményeként a Jobbik elérheti célját, és a jelenlegi kormány váltópártja lehet - tette hozzá a politikus.
 
A pártelnök kijelentette, a politika az elmúlt hatvan évben, beleértve a mögöttünk hagyott húsz esztendőt is csak ártott az országnak. A politikusok "elvadultak" az emberektől, fogalmuk sincsen, mi folyik az országban. A politikáról pedig az emberek többségének nem a közjó szolgálata, hanem a korrupció jut eszébe.

Vona Gábor szerint a parlamentben kontraszelekció érvényesül. "Az országgyűlési képviselők nagy része nem menne át egy normál pszichológiai teszten" - fogalmazott a pártelnök, aki azt javasolta, "legalább a miniszterelnöknek legyen kötelező egy általános pszichológiai teszt, amely megvizsgálja, nem pszichopata-e az illető".

Keresztúri Farkas Csaba, a Jobbik szegedi polgármesterjelöltje arra a kérdésre, hogy visszalép-e a jelöltségtől, azt válaszolta, egyelőre korainak tartja a téma felvetését. Hangsúlyozta, a Jobbik a nemzet érdekében bárkivel együtt tud működni, de a pártot egyelőre még nem kereste meg senki ezzel a kéréssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!