Hírek

2010.10.06. 22:01

Adatbázis miatt feljelentést tett az OVB

Több száz választópolgár személyes adatait tartalmazó nyilvántartás miatt feljelentést tett az Országos Választási Bizottság (OVB) - mondta el Bordás Vilmos, a testület elnöke szerdán az MTI megkeresésére.

MTI

Az OVB egy állampolgártól kapott beadványt, amelyben az szerepelt, hogy az egyik fővárosi választókerületben 500-600 lakos személyes adatai szerepelnek egy nyilvántartáson - közölte Bordás Vilmos.

Mint elmondta, a beadványozó megemlítette, hogy ez egy jobbikos nyilvántartás. Ugyanakkor a nyilvántartásból ez korántsem volt egyértelmű,  az OVB ismeretlen tettes ellen tett feljelentést - fűzte hozzá.

Bordás Vilmos szólt arról, egy kinyomtatott adatsort kaptak, több lapon szerepeltek adatok, és szavazással kapcsolatos információ is szerepelt rajta, de - mint mondta - ezt nehezen lehetett értelmezni. Egy képviselőjelöltet is megneveztek, aki az ügyben érintett lehet - jegyezte meg.

A feljelentést még az október 3-ai önkormányzati választások előtt tették. Az MTI az ügyben megkereste a rendőrséget, amely a későbbiekben ígért tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!