Hírek

2010.10.02. 20:01

Ez a harc lesz a végső: MSZP-s aktivistát állított elő a rendőrség Szombathelyen (Frissítve)

A hetek óta tartó szombathelyi választási kampányháború legújabb felvonása: MSZP-aktivistát állított elő a rendőrség. A baloldali párt feljelentést tett az ügyben, a vasi megyeszékhely, ahogy azt megszokhattuk, ismét bekerült a hírfolyamba, a kampánycsend után majd összesítjük, hányszor nyomták fel egymást a felek hatóságnál. Közben kiderült, péntek este Fidesz-aktivistákat inzultált egy támadó.

MTI

Egy MSZP-s aktivistát állított elő a szombathelyi rendőrkapitányság szombaton, miután egy fideszes képviselő útját állta a hirdetőtáblákat ellenőrző szocialista aktivistáknak, és rendőrt hívott - közölte a szocialista párt szombathelyi szervezete az MTI-vel.

Az közlemény szerint szombat délután az MSZP-s aktivisták a választókörzetekben ellenőrizték a kihelyezett hirdetőtáblákat, amikor Szakály Gábor fideszes önkormányzati képviselő útját állta az aktivistáiknak, és "érthetetlen okokból" rendőrt hívott. Az MSZP aktivistái is rendőri segítséget kértek személyi szabadságuk megsértése miatt, mivel "a fideszes BMW-k körbeállták őket" .

Azt írták, hogy a helyszínre érkező rendőrök, "a Fidesz képviselőjének bemondására", előállították az egyik MSZP-s aktivistát.

Az MSZP az ügyben feljelentést tett.

A rendőrség hétfőre ígért tájékoztatást az ügyben.

Az MTI-hír megjelenése után a nemzeti hírügynökség helyi tudósítója az alábbi híradást tette közzé:

Megtámadták a Fidesz aktivistáit Szombathelyen

Megtámadta egy férfi a Fidesz két kampányoló aktivistáját Szombathelyen - közölte a párt szombathelyi szervezete szombaton az MTI-vel.

Még pénteken este, a polgármester-jelölti vita idején, a Paragvári út és a Váci Mihály utca kereszteződésénél egy férfi inzultálta a Fidesz önkénteseit - olvasható a párt városi szervezetének közleményében.

A férfi ráncigálni kezdte az egyik fiatal lány kezében lévő fekete mappát, s hosszas dulakodás után végül mindkettejük kezéből kitépte a dossziét, majd elfutott.     

Az ügyben az érintettek feljelentést tettek a városi rendőrkapitányságon.

Marton Zsolt, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: még aznap éjjel felismerték és feltartóztatták a támadót, akit a rendőrök elfogtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!