Hírek

2010.10.06. 17:48

Tiszabői választás: Szabó Béla Burkus szerint lefizették a voksolókat

Kiemelt figyelmet fordít a tiszabői választás eredménye ellen benyújtott beadványok elbírálására csütörtöki ülésén a Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi választási bizottság - közölte a területi választási iroda vezetőjének jogi helyettese szerdán az MTI-vel.

MTI

Baranyi Imre a konkrét ügyben előzetesen nem kívánt felvilágosítást adni.
   
Az Új Néplap című megyei napilap információja szerint a tiszabői polgármester-választás két vesztese, Szabó Béla Burkus és Nagy Rudolf emelt kifogást a nem hivatalos eredmény ellen. Mindketten azt állítják beadványukban, hogy a polgármester-választás győztese, Farkas Barnabás, valamint hozzá közel álló személyek törvénytelen eszközökkel - lefizetéssel vagy fenyegetéssel - befolyásolták a szavazás kimenetelét. A beadványhoz olyan mellékleteket is csatoltak, amelyekben vesztegetési kísérletekről, illetve fenyegetésekről nyilatkoznak az érintettek - olvasható az újságban.
   
Tiszabőn az 1154 választásra jogosultból 1006-an szavaztak az öt független polgármesterjelölt valamelyikére, az érvényes szavazatok száma 990 volt. A győztes Farkas Barnabás 493, Mága Gyula Pipás Gyuszi Fia 64, Nagy Rudolf 28, Rézsó Gábor Mihályné 19, míg Szabó Béla Burkus 386 voksot szerzett.
    
Az elmúlt vasárnapi önkormányzati választás Jász-Nagykun-Szolnok megyei eredményei ellen a területi választási bizottsághoz kilenc kifogás érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!