Hírek

2010.11.04. 22:00

LMP-s alpolgármestert választottak Esztergomban

A fideszes többségű esztergomi képviselő-testület az LMP-s Batyikné Csőke Ágnest választotta alpolgármesterré csütörtöki ülésén; Tétényi Éva független polgármester másik jelöltje Stámusz Andrea, a Jobbik képviselője volt.

MTI

A polgármester az ülés elején szóban ismertette, hogy több száz millió forint hiányzik az Esztergomban született gyermekek támogatására létrehozott Szent Miklós Alapból. Tétényi Éva leszögezte, a bejelentést azért tette, mert a Fidesz levetette a napirendről az alapról szóló tájékoztatót.
   
Az MTI birtokába került összesítés szerint a Szent Miklós Alapba 2009 harmadik negyedéve óta nem fizette be az önkormányzat a születendő gyermekek utáni 500.000 forintot. Ez a tétel 340 újszülött után 170 millió forint hiányt jelent. Ezen felül hiányzik a "születésnapi kiegészítés" címén járó 22 millió forint, ami 457 fiatalt érint.
   
A kimutatás egyik sorában továbbá "a banktól kölcsönvett, visszautalásra vár" megjelöléssel 209 millió forint szerepel, azaz a Szent Miklós Alap hiánya eléri a 400 millió forintot.
   
Tétényi Éva közölte, a későbbiekben részletesen kivizsgálják az alapból hiányzó pénz hollétét, illetve a pótlás lehetőségét, egyúttal emlékeztetett arra, hogy a volt polgármester, Meggyes Tamás (Fidesz-KDNP) szívesen emlegette gyermekbarát városként Esztergomot, éppen a Szent Miklós Alapra hivatkozva.
   
A Fidesz-KDNP-frakció az esztergomi faültetésről szóló tájékoztatót is levette a napirendről. Az ügyről a polgármester az ülésen elmondta, a választások előtt az önkormányzat 2010 fát rendelt meg, azokra azonban a jelenlegi helyzetben nincs pénze a városnak, az ültetéshez viszont 209 gödröt már kiástak, amelyekkel kezdeni kellene valamit.
   
Az alpolgármesterré választott Batyikné Csőke Ágnes társadalmi megbízatásban látja el feladatait, az oktatás és az ifjúságvédelem területén segíti a polgármester munkáját, díjazása 251.000 forint.
   
Esztergomban az október 3-ai önkormányzati választáson a tíz egyéni választókörzet közül kilencben a Fidesz-KDNP jelöltjei nyertek - egyikük Meggyes Tamás volt polgármester -, a tizedikben független jelölt győzött, akit a Fidesz-KDNP támogatott. A testületben az LMP, a Vállalkozók Pártja, az MSZP és a Jobbik Magyarországért Mozgalom egy-egy helyet kapott.
   
A polgármesterjelöltek közül Tétényi Éva a szavazatok 64,36 százalékát, Meggyes Tamás 35,64 százalékát kapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!