Hírek

2010.11.16. 09:13

Márton napi vigasság zenével, tánccal, libazsírral, fáklyákkal Bejcgyertyánosban

A Napfény Dal- és Tánccsoport hagyományteremtő szándékkal rendezte meg első "Márton napi vigasság" című rendezvényét a bejcgyertyánosi kutúrházban a Frakastanya vendéglő és az önkormányzat támogatásával.

Péntek Enikő

Bár a meghívók egy kis vidámságot ígértek a borondós őszi napok szürkeségébe, az időjárás is vicces kedvében volt, s a novemberi köd helyett májusi napsütéssel kényeztette a résztvevőket. Két szomszédos település amatőr csoportjai, a szemenyei Szemenyecskék és az egervölgyi Napraforgó tánccsoport, s a helyi szervező csapat lépett fel a délutáni programon.

A sokszínű műsorban láthattunk lányokat és asszonyokat (és két urat) musical-, operett-, tiroli-, modern-, és népzenére táncolni, örökzöld slágereket énekelni, illetve vidám jelenetekben szerepelni.

Az előadásokat libazsíroskenyér-parti követte, melyen ki-ki kedve szerint teával, illetve forralt borral öblíthette le a torkát. Az estébe nyúló programot fáklyás-lámpás felvonulás zárta, melyen a Bejci Betyárok némelyike jelmezt öltve jelent meg, kihasználva a sötétség, illetve a sejtelmes fények adta lehetőséget egy kis ijesztgetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!