Hírek

2011.01.28. 15:53

Bemutatkozott a kormányhivatal az országgyűlési képviselőknek

Január 1-el Vas megyében is megalakult a megyei kormányhivatal. Ennek gyakorlati megvalósulásáról a kormánymegbízott tájékoztatta a vasi országgyűlési képviselőket.

Erős D. Zoltán

Harangozó Bertalan, a  vasi hivatal élére kinevezett   kormánymegbízott a megye  országgyűlési képviselőivel folytatott megbeszéléseket.

Bemutatta a kormányhivatal hivatali szervezetét vezető Ágh Ernőné főigazgatót, s dr. Tisza Edit igazgatót, aki általános helyettesként segíti a főigazgató munkáját. Tájékoztatott arról, hogy eddig mit végzett a hivatal.

Folyamatos együttműködésre törekszik a képviselőkkel, a kapcsolatból a hivatal és a honatyák is jól profitálhatnak  majd. A közjót kívánják szolgálni, hangoztatta Harangozó Bertalan. 

Dr. Hende Csaba (Fidesz-KDNP) honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy nagy érdeklődés kíséri a kormányhivatal működése. Ennek létrejötte egy átmeneti időszak után az ezeréves megyei közigazgatás visszaállítását jelenti. Ez felel meg a polgárok érdekeinek. Az eddigi tapasztalatok alapján nagy reményekre jogosít fel a hivatal működése. Az összefogás jelentőségét hagsúlyozta a hivatal munkájával kapcsolatban, s a  vasi fejlesztésekben  is.

Húsz éves munkakapcsolat fűz Harangozó Bertalanhoz, mondta dr. Ipkovich György (MSZP) képviselő. Ugyan mindig  ellentétes oldalon álltak, ám ennek ellenére  sikerült megtalálniuk a közös hangot. Bízik abban, hogy ez a jövőben is így lesz. Támogatta, hogy a megyei ügyekben, a pártszínektől függetlenül fogjanak össze a vasi  országgyűlési képviselők.
 
Bana Tibor (Jobbik) parlamenti képviselő is örömmel tett eleget Harangozó Bertalan meghívásnak. Véleménye szerint a megyében a feladat ellátására alkalmas személy került a kormánymegbízotti székbe. Ő is kinyilvánította együttműködési szándékát.

Dr. Puskás Tivadar (Fidesz  KDNP) a kormányablak jelentőségéről beszélt, s arról, hogy ezek valóban   ügyfelek szolgálatává alakítják át a hivatali munkát. Az összefogásnak a megyében hagyományai vannak, s úgy vélte,  bármelyik poltikai szervezethez való tartozásnál fontosabb  a megye érdekeiért tenni.

A kormány elkötelezte magát az olcsó közigazgatás mellett, s ezt szolgálja a kormányhivatal létrehozása, mutatott rá   Kovács Ferenc  (Fidesz-KDNP) képviselő. Nagy munka vár a hivatalra, ám ezel az itt élők életminőségének a javulását szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!