Hírek

2011.01.21. 15:44

Genius- és Comenius-díjas vasi tanárok

Hetedik alkalommal adták át a pedagógusok Kossuth-díjának számító kitüntetést Budapesten. A tizenkilenc díjazott között két vasi tanár is volt.

Kozma Gábor

Az Apáczai Kiadó székházában tartották csütörtökön  a Genius Apáczai Diploma, valamint a Szakértői-Szaktanácsadói Comenius Apáczai Diploma Díj átadási ünnepséget. 

A kiadó tulajdonosa, Esztergályos Jenő által alapított díjakat a pedagógusok Kossuth-díjának is nevezik. A kitüntetést 7 tagú kuratórium ítéli oda azoknak a pedagógusoknak, igazgatóknak, szakértő-szaktanácsadóknak, akik legalább 20 évet töltöttek el a pedagógus pályán.

Megyénkből ezúttal Tóth Anikó, a körmendi Somogyi Béla Általános Iskola tanítója, munkaközösség-vezető kapott Genius-díjat. Méghozzá elkötelezett, eredményes tanítói munkájáért. Nem csak használja az Apáczai Kiadó könyveit, hanem 17 éve tankönyvfelelősként segíti is a terjesztésüket. Tanítványai a Szivárvány újság lelkes olvasói, jól  szerepelnek a levelező versenyeken.
 
Dr. Barityné Házi Ottília a csepregi Dr. Horváth János Általános Iskola igazgatója Comenius szakértői-szaktanácsadói díjban részesült. A laudáció kiemelte azt a sokrétű tevékenységet, mely iskolai munkáját, pedagógiai tevékenységét jellemzi. Különösen a folyamatos önképzésben, a pedagógiai gyakorlatban, a  kezdeményező-készségben tűnt ki. Aktivitása, innovatív hozzáállása mintaértékű.  

Megyénkből korábban Szíjj Erzsébet, Kiss Péter és Mészáros Árpád részesült a szakmai csúcsot jelentő Genius-díjban. 

Kiss János, a kiadó megyei szakreferense, címzetes iskolaigazgató kísérte a kitüntetetteket a díjátadásra. Mint mondta, örömmel töltötte el, hogy a díjazott 19 fő között két vasi is van. Újdonság, hogy először adták ki a Primus Inter Pares életmű díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!