Hírek

2011.01.07. 14:31

Várhatóan szombaton rendelik el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Veszprémben

A szmogriadó tájékoztatási fokozatának elrendelése várható szombaton Veszprémben, a szálló por koncentrációja miatt egyelőre figyelmeztetést küldtek az önkormányzatnak - mondta Nagy Attila, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi felügyelőség levegőtisztaság-védelmi laboratóriumának vezetője pénteken az MTI-nek.

MTI

A megyei önkormányzat sajtószóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy bevezették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert a szállópor-koncentráció két egymást követő napon is meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket (köbméterenként 75 mikrogramm). A szóvivő közlése szerint további intézkedésre egyelőre nincs szükség a megyeszékhelyen, a szálló por péntekre számított értéke a Kádár utcában 108,8 mikrogramm, ez erős szennyezettségnek számít.

Nagy Attila az MTI-nek elmondta, hogy a légszennyezettség várhatóan szombatra sem javul, ezért a szmogriadót nagy valószínűséggel el kell rendelni Veszprémben, de pénteken még csak egy napja lépte túl a tájékoztatási küszöbértéket a szálló por értéke.

A szmogriadó tájékoztatási fokozatát akkor rendelik el, ha a légszennyezettség mértéke eléri vagy meghaladja azt a szintet, amelynek rövid idejű hatása a lakosság egyes, különösen érzékeny csoportjaira (gyermekek, idősek, krónikus betegek) veszélyt jelenthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!