Hírek

2011.03.18. 13:52

Iskolapadba ült szépkorúak: továbbképzésen vettek részt a nyugdíjasok

Nyolc napos felnőttképzésen vett részt március elején a Somogy megyei Nagyatádon Vas Megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetségének huszonöt tagja.

Tersztyánszky Krisztina

A  Nyugdíjasok Országos Szövetségének  helyi szervezete mintegy 2800 tagot számlál. Az elmúlt évben számos sikeres pályázatból gazdálkodhattak. Ezek egyikét, több mint tízmillió forint értékben a szövetségben dolgozó vezetők és önkéntesek munkaügyi és szakmai továbbképzésére fordíthatják. Tavaly már szerveztek egy képzést, s a program az idén is két turnusban folytatódik.

Az első huszonöt fős csoport március 3-án kezdte meg tanulmányait Nagyatádon. A résztvevőket Goda István, a vasi nyugdíjas szövetség elnöke és Laki László alelnök, projekt manager köszöntötte. Ezután megkezdődött a képzés, melyen a résztvevő vezetőségi tagok, nyugdíjasklub vezetők sok hasznos ismerettel gazdagodtak. A témák között szerepelt például: a munkavégzés tizenkét alaptörvénye, a vezetői feladatok, vagy a helyes kapcsolattartás a médiával.

A szervezést vállaló tanácsadó és kommunikációs ügynökség szakemberei alaposan megdolgoztatták az újra iskolapadba ült szépkorúakat. Gyakorlati foglalkozásokat is tartottak, önismereti, tárgyalástechnikai teszteket végeztek.

Közérthetően adtak át olyan ismereteket, amelyeket a résztvevők saját nyugdíjas klubjaikban jól tudnak majd hasznosítani. A tartalmas hét végén a hallgatók sikeres vizsgát tettek a tanultakból.  

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!