Hírek

2011.04.04. 11:07

Ikervári gyermekotthon: integrálják az intézményt

A megyei közgyűlés legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy az ikervári gyermekotthont Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthonhoz (TEGYESZ) integrálja.

Erős D. Zoltán

A Vas Megyei Önkormányzat 2011. évre szóló költségvetésének elfogadásakor a megyei közgyűlés elhatározta gyermekvédelmi intézményei gazdasági, szakmai integrációját. Előkészítésének határidejét 2011.május 30-ra tűzte ki.
 
Az ikervári Vas Megyei Batthyány Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola igazgatója bejelentette nyugdíjba vonulását. Az intézményvezető részre a fenntartó 2011. április 30-ig állapított meg munkavégzési kötelezettséget, felmentési ideje pedig 2011. augusztus 31-én jár le. Ezen túlmenően az intézmény gazdasági vezetőjének közalkalmazotti jogviszonya is megszűnik  szintén nyugállományba vonulás miatt  2011. június 30-án közös megegyezéssel.
 
A vezetők munkaviszonyának megszűnése lehetővé teszi, hogy az integráció első lépéseként az ikervári gyermekotthon a TEGYESZ-hez kapcsolódjon, és a továbbiakban annak telephelyeként működjön.
 
Tekintettel arra, hogy az ikervári intézményt is nagymértékben érintették a 2011. évi megszorítások, az integráció lehetőséget ad a szakmai feladatok, így a család- és utógondozás, fejlesztőpedagógus  munka  rugalmasabb kezelésére, esetlegesen kapcsolt munkakörökben történő ellátására. 

Az egészségügyi és szociális bizottság javasolta a Vas Megyei Batthyány Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthonhoz történő integrációja előkészítésének megkezdését. A közgyűlés ezzel egyetértett, s megbízta az  illetékes titkárságot, s a TEGYESZ-t az integráció dokumentumainak elkészítésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!