Hírek

2011.04.13. 06:27

Segítenek a rászorulóknak a sárvári tinódis diákok

Segítséget nyújtanak a rászorulóknak a sárvári tinódis diákok, akik adományokat gyűjtöttek a rendezvényükön.

Benkő Sándor

Óvodásokkal, kisiskolásokkal népesült be szombaton a Tinódi gimnázium. Az osztálytermekben kézműves foglalkozáson hajtogattak papírt, festettek arcot és húsvéti témákat a nebulók, egy másik teremben diákszínészek mutatták be a Várjuk együtt a nyuszit című előadást, de más programokkal is szórakoztatták a gyerekeket a gimnázium diákjai.

Az iskola udvarán a mentők, a tűzoltók, a rendőrök sorakoztatták fel járműparkjukat, mutatták be technikájukat. A nagyobbak megismerkedhettek a rohamkocsi felszerelésével, az újraélesztés eszközeivel. A tűzoltók bemutatták az oltás, a műszaki mentés eszközeit. A rendőrautóval lehetett szirénázni is egy kicsit. A 10. osztályos Kopácsi Lilla, a diákönkormányzat tagja, a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy a Gyere velünk játszani! című egész napos rendezvény célja az volt, hogy megmutassák, mekkora igény van az önkéntes segítségnyújtásra a diákság körében is, és ez a közösségvállalás milyen összekovácsoló, csapatépítő lehet számukra. A belépő a rendezvényre ugyanis egy tartós élelmiszer volt, mint például liszt, cukor, konzerv.

Lilla elmondta: kissé tartottak attól, hogy lesznek-e adományok vagy sem, ám az adományozó kedv kellemes meglepetésként érte. Volt, aki egész táska élelmiszert hozott. Az adományokat a vöröskereszt segítségével osztják majd szét a város rászorulói között. A rendezvény megszervezéséhez, az alapanyagok beszerzéséhez pályázat útján jutottak hozzá. A diákönkormányzat tavaly az egyik bölcsőde kerítését festette le, amire a festékre és eszközökre szintén pályáztak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!