Hírek

2011.05.09. 16:33

Kullancs: újra kapható az agyvelőgyulladás elleni oltás

Múlt héten hiánycikk volt több Vas megyei patikában a kullancsok terjesztette agyvelőgyulladás elleni védőoltás.

Bajdó Bettina

A legtöbb patika ugyanis a felnőtteknek gyártott vakcinából nem kapott készletet. Megyénk a kullancsok gyakorisága szempontjából az élmezőnyben szerepel, ezért  erdei kirándulások után érdemes átnézni a testünket. Egyre többen védekeznek védőoltással a vérszívók által terjesztett agyvelőgyulladás ellen.

Az elmúlt hetekben a legtöbb gyógyszertárban hiánycikk volt a felnőtteknek szánt, tb-támogatott szérum. A nagykereskedők ugyanis nem készültek fel a fokozott keresletre. A nem támogatott készítményekből nem fogytak ki a patikák, ám ezek jóval drágábbak, mint a támogatott szerek.

- A héten megoldódott az átmeneti hiány - tudtuk meg Herrné dr. László Mariannától, az egyik szombathelyi patika vezetőjétől. Hozzátette, hogy most már kapható a felnőtteknek szánt szérum. A gyógyszertári vezetője elmondta még, hogy az emberek folyamatosan érdeklődnek a vakcinák iránt, s szinte naponta hozzák a recepteket a védőoltásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!