Hírek

2011.05.25. 14:05

Új Széchenyi Terv: kétmilliárd vízvédelemre a Nyugat-dunántúli régióban

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács szerdai ülésén áttekintette az Új Széchenyi Terv régiót érintő pályázatait.

Erős D. Zoltán

A tanács elfogadta a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 2010. évi közhasznúsági jelentését, illetve az annak részét képező számviteli beszámolót és a 2011. évi üzleti tervét.  

Tájékoztató hangzott el az Új Széchenyi Terv régiót érintő pályázati kiírásairól és 2011. év pályázati ütemtervéről. Jelenleg 9,9 milliárd forint pályázható uniós támogatásként a régióban.
 
Május 18-án jelent meg egy új pályázati kiírás, mely a helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztését támogatja a Nyugat-dunántúli régióban. A felhívás keretében 20 és 300 millió forint közötti összeg nyerhető a vízkárokkal  veszélyeztetett  települések belterületének védelmét szolgáló fejlesztésekre.

A kiírás célja a települések környezetbiztonságának növelése, környezeti állapotának javítása, az ár- belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a felszíni vizeink minőségének javítása, a  további környezeti káresemények megelőzése. A keretösszeg  2 milliárd forint. 

Korábban, az országos felhívások mellett  hét olyan kiírás is megjelent, melyek kimondottan a nyugat-dunántúli régió pályázóira vonatkoznak.

Beszámoló hangzott el a Nyugat-dunántúli Operatív Program előrehaladásáról. Az  1-5. prioritás forráskerete 144   milliárd  forint.  A 60 már meghirdetett pályázati kiírás és kiemelt tervezési felhívás forráskerete 123 milliárd. 2011 áprilisáig 1389 pályázat érkezett be.  A pályázatokban igényelt támogatás összege 216  milliárd  forint. 

Végleges kötelezettségvállalással rendelkező projektek száma 633. A kötelezettségvállalás összege 86 milliárd  forint. Megkötött támogatási szerződések száma 557. Megkötött támogatási szerződések összege 76 milliárd forint.   Kifizetett támogatás összege 40 milliárd  forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!