Hírek

2011.06.26. 14:00

Élettel töltik meg a megszépült teret

Több mint 23 millió forintot nyert egy pályázaton nemrég Csörötnek a művelődési ház megújításához. A modern épületet szombaton délután adták át.

Bajdó Bettina

Az ünnepségen elsőként Horváth Katalin, a Csörötneki Ifjúsági Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd az épület kihasználtságáról beszélt, s azokról az egyesületekről, amelyeknek tagjai eddig is magukénak érezték az épületet.

Kocsis Zsolt, a község polgármestere szerint egy közösségnek hallatnia kell a hangját, meg kell mutatnia önmagát. Ehhez tökéletes helyszínt nyújt majd a jövőben a megújult művelődési ház, mely ezentúl Integrált Közösségi és Szolgáltató Térként működik majd. A polgármester elmondta még, a közösségük apraja-nagyja erős közösséget alkot. Hozzáfűzte: reméli, hogy ismét pezsgő kulturális élet lesz a településen, ám hangsúlyozta azt is, hogy az itt élőknek kell majd élettel megtölteni az új házat.

 A művelődési ház  modernizálásához és az új szolgáltatások kialakításához a település a pénzt, az 52,8 millió forintot az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programjában nyerte.

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár elmondta, hogy mindig öröm olyan létesítményt avatni, melyet a község lakói álmodtak meg, ők építették egykor, s most ők építették újjá. Hozzátette, hogy a közösség tagjai minden korban megtalálták a módját annak, hogy összegyűljenek. Régen  a csűrben,   tollfosztás közben beszélgettek, énekeltek a helyiek, manapság ehhez már más színtér kell. Az államtitkár szerint a  találkozások finom szálakat szőnek az emberek közé, ezekből a szálakból pedig erős köteleket lehet fonni. A megújult ház tökéletes színtere lehet ezeknek a találkozásoknak.
 Az ünnepségen részt vett Bana Tibor országgyűlési képviselő is, aki párhuzamot vont a régi és az új művelődési ház között. Ahogy ő fogalmazott, ég és föld a kettő, pár hónap alatt komoly fejlődésen ment át az intézmény.  Kiemelte, hogy a mai világban fontos a  közösségi élmények megélése, s az is, hogy a  jó célok érdekében össze tudjunk fogni.

 Az ünnepi beszédek után dr. Takács Gyula plébános katolikus szertartás szerint megáldotta az épületet, majd a jelenlévők megnézhették a megújult művelődési házat. Ezt követően a helyiek  kulturális műsora kezdődött a falak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!