Hírek

2011.06.17. 11:49

Kitört a nyári vakáció

A gyerekek és persze a tanárok örömére kitört a nyári Vakáció! A szülők egy része számára viszont gondot jelent, hogy a nyáron hol helyezzel el (biztonságosan) a gyerekét.

Kiss Tamás

A legtöbb alapfokú oktatási intézményben már csütörtökön, más helyeken viszont pénteken tartották meg az évzárót. Ami viszont mindehol ugyanúgy történt: a gyerekek nagy izgalommal forgatták bizonyítványaikat, s szemrevételezték az azokban rejlő érdemjegyeket örömmel, más esetben csalódással.

A rendelkezésre álló adatok szerint Szombathelyen közel 4800 általános iskolásnak ért véget a héten az idei tanév, s aligha akad köztük egy is, aki e miatt bánatos lenne. A szülők öröme viszont korántsem felhőtlen, sokuk számára ugyanis fejfájást jelent, hogy a nyári szünet alatt mit is kezdjen a gyerekkel. A szakemeberek minden esetre azt tanácsolják, hogy különösen a vakáció első napjaiban érdemes fokozottan odafigyelni a gyermekekre, akik az iskolai kontroll megszűnését követően hajlamosabbak a meggondolatlan tettekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!