Hírek

2011.06.21. 14:48

Rendőrség: sok a nyári feladat

A megye elhelyezkedése, turisztikai szolgáltatásai miatt kiemelt célállomás és tranzit útvonal is egyben. A nyári időszakban több helyen is elkel a fokozott rendőri jelenlét.

Prófusz Péter

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság keddi sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor rendészeti igazgató hangsúlyozta: a rendőrségnek a nyári időszakban kiemelt feladata az illetékességi területére érkező turisták, valamint az itt élők biztonságának megteremtése.

Dr. Nátkai Györgyi bűnmegelőzési osztályvezető elmondta: a fürdők, a bevásárló- és üdülőcentrumok környékén nagy hangsúlyt helyeznek a bűncselekmények megelőzésére. Például a szélvédőkön hagyott felhívásokkal igyekeznek figyelmeztetni azon autó-tulajdonosokat, akik értéktárgyat hagytak járművükben. Az osztályvezető kiemelte: az ifjúságvédelem  területén leginkább azt ellenőrzik, hogy kiszolgálják-e alkohollal a fiatalkorúakat.

László Péter közlekedésrendészeti osztályvezető szerint a nyári időszakban nem növekszik a megyében a közlekedési balesetek száma, ám fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a 86-oson és a 8-ason, valamint a kiépített kontrollállomásokkal a buszok és a tehergépjárművek műszaki állapotát, illetve  a sofőrök pihenőidejének betartását is ellenőrzik. 

Takács Zoltán, a közrendvédelmi és határrendészeti osztály főelőadója hozzátette: a turisztikai idényben szlovén-osztrák-magyar közös járőrszolgálatokat is szerveznek, továbbá a vasútállomásokat és a nemzetközi személyszállító vonatokat is fokozottan ellenőrzik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!