Hírek

2011.06.23. 13:02

Szerződéskötés előtt az NCA nyertes pályázói

Döntöttek az ez évi működési célú pályázati támogatások odaítéléséről a Nemzeti Civil Alapprogram Nyugat-dunántúli Regionális Kollégiumának tagjai.

Tersztyánszky Krisztina

Az idén február 3-ig nyújthatták be támogatási igényeiket az NCA forrásokra a régió egyesületei és alapítványai.

- A három megyéből az idén öszesen 1175 pályázat érkezett, ami több mint száz pályázattal alatta maradt az előző évinek - tájékoztatott Puskás Norbert kollégiumi tag.

A beérkezett pályázatokból 1051 volt érvényes, ezek közül a kollégium 888 pályázatot tartott támogatásra érdemesnek. Az összes érvényes igény közel ötször nagyobb volt, mint a régióban rendelkezésre álló szétoszható 164 millió 358 ezer forint támogatás. A bírálók azonban igyekeztek igazságosan elosztani a régióra eső keretet.

Az előző évekhez hasonlóan a szervezetek most is működési költségeikhez, illetve a működéshez kapcsolódó tárgyi eszközök beszerzéséhez  kérhettek vissza nem térítendő támogatást, egyenkét 300 ezer és 3 millió forint közötti összegben. Az elnyert működési támogatást az egyesületek és alapítványok  a 2011. június 1. és 2011.  szeptember 30. közötti időszakban  felmerülő költségeik finanszírozására használhatják fel.

A támogatási döntésről a pályázatokat kezelő Wekerle Sándor Alapkezelő ezekben a napokban küld értesítést minden pályázónak. A nyerteseknek  szóló értesítések tartalmazzák majd a szerződéskötés feltételeit és az ahhoz szükséges dokumentumok beküldési határidejét, módját.

- Az előző évekhez képest az idén több jelentős változás lépett életbe a Nemzeti Civil Alapprogram működési pályázatának rendszerében  - hívta fel a figyelmet Puskás Norbert.

- A szerződéskötési hiánypótlások elkerülése érdekében felhívjuk a nyertes szervezetek figyelmét, hogy ne a megszokott rutin alapján dolgozzanak, hanem a szerződéskötési feltételeket a támogatási megállapodás visszaküldése előtt  részletesen tanulmányozzák át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!