Hírek

2011.08.16. 12:07

Leader-program: tíz célterületre lehet pályázni

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program LEADER fejezetének idei kiírása számos lehetőséget nyújt az előrelépni igyekvő helyi közösségek számára.

Kiss Tamás

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület 82 támogatásra jogosult településéről tíz célterületre nyújthatók be pályázatok közel 400 millió forint értékben. A mostani kiírás segítségével (a közösségi célú fejlesztés jogcímen) köztisztasági fürdők és mosodák létrehozása, működtetése, közösségi helyek és szolgáltatások fejlesztése, rendezett helyi porták és udvarok kialakítása, a vasi örökség bemutatóhelyeinek létrehozása, települési és településeket összekötő gyalogos túraútvonalak felújítása, új útvonalak kialakítása válik lehetővé.

A vállalkozási alapú fejlesztés jogcímen helyi turisztikai, vendéglátó és kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése, tradicionális vidéki gazdasági tevékenységek és helyi termékek előállítása, falusi szálláshelyek fejlesztése egyaránt kaphat támogatást, továbbá a minőségi szabadidő eltöltését, az életminőség javítását szolgáló programok is komoly segítséghez juthatnak.

A határidő sürget,a kidolgozott pályázatokat ugyanis 2011. szeptember 30.-tól - október 31.-ig lehet benyújtani kizárólag elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül.

Mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy  a korábbi eljárásrendekhez képest számos változtatás lépett életbe, amelyekre már a benyújtás előtt figyelniük kell a pályázóknak. A pályázatok megfelelő előkészítése érdekében a Vasi Őrtorony Egyesület honlapján (www.vasiortorony.kx.hu) fellelhetők a fontos tudnivalók, az érdeklődők augusztus 18-án 17 órától Rumban a Művelődési Házban pedig személyesen is hallhatnak a pályázatokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!