Hírek

2011.11.25. 15:03

Kettős jubileumot ünnepelt a Vasivíz

Pénteken délelőtt a szennyvíztelepen a Vasivíz Zrt. másfél évtizeddel ezelőtti megalakulására, délután pedig a fedett fürdő megnyitásának a harmincadik jubileumára emlékeztek.

Erős D. Zoltán

Szombathelyen 1898-ban  épült ki a város első vízhálózata. Ezzel kezdődött mai a Vasivíz Zrt. története, amely tizenöt évvel ezelőtt alakult át részvénytársasággá. Erre emlékeztek a szombathelyi szennyvíztelepen. A résztvevőket Illés János, a zrt. igazgatóságának elnöke  köszöntötte, majd dr. Puskás Tivadar Szombathely  polgármestere beszélt arról, hogy Savariában már az első évszázadban volt vezetékes vízellátás, s ma az ország legkorszerűbb ivóvíz-, s szennyvíztisztító rendszere is itt működik.

- A Vasivíz tulajdonosai és dolgozói büszkék lehetnek az elért eredményekre - mutatott Harangozó Bertalan  kormánymegbízott. Idézte Máté evangéliumát, miszerint: "aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni, nem lesz híjával a jutalomnak."   

Wagner József, a Vasivíz Zrt. nyugalmazott  vezérigazgatója a cég történetét mutatta be. Krenner Róbert  megbízott igazgató az elmúlt másfél évtized kiemelkedő eseményeibe adott bepillantást. Kurdi Viktor, a Magyar Vízközmű Szövetség elnöke pedig a szolgáltatók előtt álló kihívásokról beszélt. Az ünnepség délután a fedett fürdőben folytatódott, amely harminc évvel ezelőtt  nyitotta meg kapuit. A medencetérben gálaműsort rendeztek. Volt vízilabda mérkőzés, szinkronúszó bemutató, játékos vetélkedő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!