Hírek

2011.12.01. 15:46

Változás a védelmi igazgatásban

A védelmi igazgatás átalakulásáról, s a polgári védelmi gyakorlatok tapasztalatairól is tájékozódott csütörtökön a megyei védelmi bizottság.

Erős D. Zoltán

2012. január elsejétől a megyei védelmi bizottság elnök feladatait nem a megyei közgyűlés elnöke, hanem   megyei kormánymegbízott látja el, erről dr. Baán Mihály alezredes, a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkára tájékoztatta a megyei  védelmi bizottság tagjait. A védelmi titkárság beépül a megyei kormányhivatal törzshivatalába. A honvédelmi jellegű feladatok vonatkozásában profiltisztítás is történik majd. A védelmi bizottság elnökének a munkáját minősített helyzetben katonai, illetve katasztrófavédelmi elnökhelyettes segíti.  A titkárság látja el a jövőben is a mindennapi feladatokat, míg a védelmi bizottság továbbra is konzultatív testület marad.

Az idén öt településen, Szombathelyen, Körmenden, Szentgotthárdon, Meggyeskovácsiban és Nyőgérben tartottak   polgári  védelmi gyakorlatokat.Ezek tapasztalatairól számoltak be az érintett városok és községek helyi  védelmi bizottságok elnökei. A gyakorlatok költségeit pályázati forrásból finanszírozták a települések.
 
November 30-án befejeződött a Marcal folyó vörösiszaptól való mentesítése, ezt Nádor István, a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság  igazgatója jelentette be a megyei védelmi bizottság ülésén.

Dr. Baán Mihály tájékoztatást adott a Vas megyei védelmi igazgatási webhely feltöltésének és alkalmazásának a tapasztalatairól.  Ez  olyan adatbázis, amelyhez  mind a települések, mind pedig a védelmi igazgatás hozzáférhet, s jelentősen gyorsítja az információkhoz való hozzájutást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!