Hírek

2012.04.26. 09:32

Egy lovag élete a vári tablókon és termekben

Andreas Baumkircher, az 1471-ben lefejezett várúr életét és korát látványos kiállításon mutatják be április 29-én 14 órakor a szalónaki várban.

Kozma Gábor

A tárlat egy változó, forrongó kort idéz, a 15. század nyugtalan, viszályokkal, háborúkkal és intrikákkal teli időszakát.   A városalapítás 550. évfordulójának alkalmából Városszalónak a Baumkircher - A lovag című átfogó visszatekintés keretében mindenekelőtt arra keresi a választ, hogyan vezettek a történések Baumkircher kivégzéséhez, és hogyan válhatott a császár valamikori hívéből az országot fenyegető ellenség.

Egyúttal megismerkedhetünk a középkor végének történéseivel is.  A programban a Bécsi Őrség hagyományőrző lovagjai, fúvósok és kobzosok mellett íjászok és érmeverők színesítik a várudvar képét. Kőszeg darabontjai is tiszteletüket teszik az erődítményben, a városi delegációt Básthy Béla alpolgármester vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!