Hírek

2012.04.25. 17:36

Elkapták a gyerekek elleni erőszakkal vádolt férfit

Újabb gyermeket támadtak meg Szombathelyen, ezúttal a Pázmány Péter körúton. A városlakók félnek, a rendőrség továbbra is hallgat a városban egyre gyakoribb erőszakos bűncselekményekről. Időközben a civilek által megalakított "Vigyázunk rád Szombathely" mozgalom oldalán már személyleírás is van a feltételezett elkövetőről. Szerdán elkapták a gyerekek elleni erőszakkal vádolt férfit.

Bajdó Bettina

Egymást érik a támadások Szombathelyen: a Derkovits városrészben nőket, a Joskar Ola lakótelep környékén pedig gyerekeket támadnak meg. Legutóbb több esetet is bemutattunk, s információnk szerint ismét lecsapott a támadó. A Pázmány Péter körúton egy újabb gyermeket támadott meg.

Vannak, akik úgy gondolják, itt az összefogás ideje. Egy közösségi oldalon terjedt az elmúlt napokban egy felhívás, mely szerint a civileknek sem kell ölbe tett kézzel ülniük, ők is segíthetnek abban, hogy biztonságosabb legyen a város. Szombathelyen vannak páran ugyanis, akik úgy gondolják, tehetnek ők is valamit családjuk és a fiatalok védelme érdekében.

Személyleírás a Vigyázunk rád Szombathely oldalán

A Facebookon szerveződő mozgalomnak neve is van már: Vigyázunk rád Szombathely. Sőt: az egyik bejegyzés személyleírást is ad az erőszakos támadások feltételezett elkövetőjéről. Azt írják, egy szőke, kékszemű, tüsihajú férfitól kell óvakodni, aki általában fekete bőrdzsekit, kék farmert és fehér cipőt visel, és a Bercsényi iskola környékén szokott feltűnni. Szerettük volna erről is megkérdezni a rendőrséget, de nem nyilatkoztak.

Szerdán a Bercsényi általános iskola előtt találkoztunk egy csapat önkéntessel.

- Sajnos a családtagjaim is estek már áldozatul támadóknak - mondta Tóth József -, az édesanyám itt a lakótelepen támadták meg, s a lányomat is fenyegették már. Ezek az esetek korábban történtek, de át tudom érezni azt, hogy mit élnek át az áldozatok családjai. Ezen kívül az egyik barátom lányát a héten a Szent Flórián körúton meg akarta erőszakolni egy szatír, a kislány még kórházban van. Úgy éreztem, nem ülhetek otthon ölbe tett kézzel, tennem kell valamit. A közösségi oldalra feltettünk egy felhívást, melyhez már sokan csatlakoztak. Reméljük, segíthetünk valamit a városban élőknek.

A civil kezdeményezéshez csatlakozók különféle időpontokban járják az utcákat, s figyelnek. Tudják, hogy nem tehetnek semmit, nem önbíráskodni akarnak, hanem vigyázni a nőkre, gyerekekre. Együttműködnek a rendőrökkel is, ha valami gyanúsat észlelnek, azonnal hívják őket.

- Iskolákkal is felvettük a kapcsolatot, s fórumokon is bemutatjuk majd a munkánkat - veszi át a szót Kovács Zsolt. - Most már minden jóérzésű embert bántanak ezek a dolgok. Felhívtuk már az iskolások figyelmét is arra, hogy semmiképp ne sétáljanak egyedül. Nem akarunk pánikot kelteni, azt szeretnénk, hogy ne féljenek az emberek kimenni az utcára.

A rendőrség visszamondta az interjút

Szerettünk volna a rendőrségtől tanácsokat kérni arról, mi a teendő támadás esetén. Ám a keddi, támadásokról szóló cikkünk után visszamondták az interjút. A mozgalom tagjai egy kérdést tettek fel: honnan értesüljenek az emberek arról, hogy vigyázni kell, ha nem tájékoztatják őket?


Elkapták a gyerekek elleni erőszakkal vádolt férfit

A rendőrség szerdán előállította azt a férfit, akit gyerekek elleni erôszakkal gyanúsítanak. A 21 éves M. B. elfogásának hírét megkönnyebbüléssel vette tudomásul a megtámadott kislányok édesapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!