Hírek

2012.04.11. 11:11

Szűrcsapó 24.: segítség a társasháznak

A szombathelyi közgyűlés február 23-i ülésén megtárgyalta a Szűrcsapó u. 24. sz. társasházban bekövetkezett gázszivárgás miatt kialakult helyzetről szóló beszámolót.

Bajdó Bettina

A februári közgyűlés óta eltelt időszakban a ház közös gázhálózatának átépítése, illetve a lakásokban szükséges műszaki beavatkozások megtörténtek. Az Égáz-Dégáz, mint szolgáltató az épület visszakapcsolását elvégezte, a szolgáltatás azóta folyamatos.

A meghibásodás időszakában uralkodó rendkívül hideg időjárás miatt az önkormányzat, a katasztrófavédelem és más illetékes szervezetek megtették azokat az intézkedéseket, amelyek az adott helyzetben szükségesek voltak és mérsékelték az érintett 78 lakás lakóinak problémáit.

A beavatkozások megkezdésekor már ismert tény volt, hogy a társasház a finanszírozást önerőből, hitel igénybevétele nélkül nem képes finanszírozni. Ugyanakkor az időjárási körülmények nem tették lehetővé, hogy egy hitel folyósításának időszakára az épület gázellátás nélkül maradjon.

Áthidaló megoldás jelen helyzetben az lehet, ha az önkormányzati tulajdonú bérleményeket kezelő Szova Zrt. a társasház által hitelfelvétellel finanszírozandó 7,8 millió forintot rendkívüli befizetésként megfelelő garanciákkal biztosított megállapodás alapján megelőlegezi a lakóközösség számára.

A lakóközösség a hitelkérelmét benyújtotta a számlavezető bankjához, ahonnét 2012. március 21-én keltezett indikatív hitelígérvénnyel rendelkezik a feladat finanszírozására.

A képviselők döntöttek a márciusi közgyűlésen arról, hogy felhatalmazzák a Szova Zrt. vezérigazgatóját a Szűrcsapó utca 24. szám alatti társasház gázellátásával kapcsolatos 7,8 millió forint rendkívüli befizetés teljesítésére a hatályos jogszabályoknak megfelelő, visszafizetési garanciákkal ellátott megállapodás megkötése mellett.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!