Hírek

2012.05.19. 20:57

A bakancsos túrázók kettős ünnepe

Kőszeg - A bakancsos túrázók Mekkájává váló Kőszeg szombaton nagy túratalálkozó színhelye volt. Új alpannoniás létesítményt avattak, s megrendezték az EDEN-napok első részét. A folytatás vasárnap: kirándulás lesz az Őrségbe.

Némethy Mária

Kőszeg, ahol találkozik a legendás kéktúra-útvonal és a másik bakancsos túraútvonal, a Semmeringről induló Alpannonia, szombaton sok turistát vonzott.

Először is egy alpannoniás ünnepségre, amelyen a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont mellett felavatták a túra- és szabadidőparkot. Avatóbeszédében dr. Markovics György, az Őrségi Nemzeti Park igazgatója kiemelte: a Chernel-kert, a látogatóközpont a természetismeret, a túra- és szabadidőpark - amelyben játszótér, az Alpannoniát és a kéktúrát bemutató tanösvény, valamint egy többfunkciós épület kapott helyet - a szabadidős kikapcsolódás helyszíneként vonz majd ide turistákat.

Bakos György, az Írottkő Natúrpakért egyesület elnöke, és Básthy Béla alpolgármester arról szólt, hogy Kőszeg felkészült a bakancsos turisták fogadására, és a város őrzi örökségét, kulturális és természeti értékeit folyton gazdagítja.

Hans Peter Neun, az Oberwart-Bad Tatzmannsdorf-i Turisztikai Szövetség vezetője arról beszélt, hogy az alpannoniás közös osztrák-magyar projekt 2,4 millió eurójából sikerült magas színvonalú turistaútvonalat kiépíteni, s lesz folytatás, mert „egy jó projektnek soha sincs vége”.

Az Írottkő Natúrparkért egyesület szervezte meg most is az EDEN-napokat. ehhez kapcsolódva szombaton sokféle gyalogtúra indult a Kőszegi-hegységbe, a gyermekeket játékok várták, volt natúrparki kézműves vásár, délután túraegyesületek mutatkoztak be.

Az EDEN-nap vasárnap a Kőszeghez hasonlóan díjat nyert Őrségbe visz egy túra erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!