Hírek

2012.05.16. 17:33

A nyerő matekos páros

Szombathely (vk) - Sikert sikerre halmoz matematikából a Brenner János Általános Iskola két 6. b osztályos diákja, Ernyey Dániel és Koltai Kristóf.

Vas Népe

Három országos versenyről ketten öt remek helyezést hoztak el egy hónap alatt. A Jedlik Ányos Fizikaverseny döntőjében koruk miatt még csak matematikában indulhattak. Az ország legjobbjai között mindketten ezüstérmet érdemeltek ki. Kristóf saját bevallása szerint egy banánhéjon csúszott el, különben első is lehetett volna. A feladatok között szerepelt számításos feladatsor, teszt és kísérletezés is.

Kristóf a katolikus iskolák országos matematikaversenyén elért első helyezésére a legbüszkébb, Dani itt negyedik lett. Nem csekélység, hogy amikor országosan tíz tanuló vehetett részt a döntőben évfolyamonként, a Brenner iskolát ketten is képviselhették. A Bendegúz levelezős versenyen viszont Dániel vitte el a pálmát, minden fordulón keresztül száz százalékos teljesítményt nyújtva. A fiúkat szakköri keretben Vida Mária tanárnő készítette fel – a versenyek előtt minden nap edzettek otthon megoldott, majd közösen kijavított, kiértékelt feladatokkal.

Koltai Kristóf elárulta, hogyőô csak a rangosabb matekversenyekre megy el, otthon egyedül készül a megmérettetésekre. Érdekli az informatika, a mérnöki pályával kacérkodik. Szabadidejében legszívesebben krimit olvas. Osztálytársa, Ernyey Dani kémiatanár édesanyjával treníroz a versenyekre, melyek közül a rangosabbakat tartja szem előtt, de gyakorlásképpen a kisebb erőpróbákat is bevállalja. Az elvont matematikával szemben inkább a gyakorlat érdekli, kikapcsolódást pedig a történelmi regények olvasásában talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!