Hírek

2012.05.31. 11:09

A szombathelyi tűzoltók csapata nyerte meg a megyei versenyt

Szombathely - A megye hivatásos tűzoltóságainak versenyét rendezte meg szerdán délelőtt a Petőfi-telepi, Halastó utcai gyakorlópályán a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Vörös Krisztina

A versenyen a szombathelyi, a sárvári és a körmendi hivatásos tűzoltók indultak egyénileg és csapatban. A megyei fordulót megelőzően a szolgálati csoportok helyben küzdöttek meg a továbbjutásért.

A hivatásos lánglovagoknak meglehetősen nehéz és látványos feladatokkal kellett megbírkózniuk a szigorú versenyszabályzat szerint. Az egyéni versenyben például úgynevezett horoglétrával kellett egyre feljebb mászniuk egy imitált épület emeleteit leküzdve, illetve száz métert futniuk különböző akadályokon keresztül. A csapatverseny kardinális részét alkotta a négyszer száz méteres váltó. Természetesen egy hivatásos tűzoltónak nem csupán futnia kell, hanem különböző nehezített változatokban küzdeni le a távolságot. Így az egyik körben egy sportlétrát kellett magukkal cipelniük és átmászniuk egy kisházon, majd egy kétméteres palánk felett kellett átjutniuk. Nem volt sokkal könnyebb a nyolc méter hoszszú gerendán való egyensúlyozás vagy a benzinnel gerjesztett „tálcatűz” eloltása sem – poroltóval, futás közben. A váltásnál stílszerűen stafétabot helyett sugárcsövet adtak egymás kezébe a versenyzők. A feladatok sorából nem hiányozhatott a kismotorfecskendő- szerelés sem, mely után a versenyző csapatok vízsugárral „lőttek” a kihelyezett céltáblára.

A résztvevők mind az egyéni, mind a csoportos versenyszámokban jól teljesítettek. Csapatban a vándorkupát ezúttal a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság nyerte el, így ôk képviselik megyénket júniusban az országos döntőn, amelyet Budapesten, a Puskás Stadionban rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!