Hírek

2012.05.30. 06:17

Képviselők parkolásról, igazgatókról

Kőszeg - A város lakóit régóta érdeklő, fontos kérdésekről döntenek a város képviselői csütörtökön. Nyilvános ülésük 9 órakor kezdődik.

Némethy Mária

A városháza tanácskozótermében  27 napirendről tárgyalnak Kőszeg képviselői csütörtökön. Az önkormányzat 2012. évi költségvetésről szóló  rendeletének módosítása után a  nemzetiségi önkormányzatokkal kötendő, új megállapodást hagyják jóvá. Ezután törvényességi felhívást tárgyalnak meg, módosítják  a helyi adókról szóló önkormányzati rendeletet.

 A kőszegieket hónapok óta foglalkoztatja, hogyan alakul a történelmi belváros új közlekedési rendje. Most a parkolási rendről, a történelmi belváros gépjármű-közlekedésének szabályairól  szóló  önkormányzati rendeletet  módosítják. Tárgyalnak Kőszeg  műemlékvédelmi helyzetéről, majd önkormányzati szabályzatot alkotnak Kőszeg Város Önkormányzata tulajdonát képező muzeális értékű vagyontárgyak őrzéséről és használatáról. Bozsok és Velem községek önkormányzataival közös önkormányzati hivatal létrehozása is szerepel a napirendek  között. A képviselők megvitatják a  Kőszegi Városüzemeltető Kft. 2011. évi beszámolóját, számba veszik  az önkormányzat kintlévőségeit,  módosítják a Bersek József iskola alapító okiratát. Tárgyalnak a Felső körút forgalmi rendjének felülvizsgálatáról, a város rövid-, közép- és hosszútávú energetikai cselekvési kerettervéről, az Alpannónia projekt előfinanszírozásához hitel felvételéről.
Zárt ülésen döntenek a művelődési központ és a városi könyvtár igazgatójának kinevezéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!