Hírek

2012.05.03. 12:42

Lunchbox Threesome: hármasban folytatja tovább a zenekar

Kenny (Góczán Gábor) kilépett, így négyről háromfősre csökkent a country-punkot játszó szombathelyi Lunchbox együttes létszáma. Erről és banda előtt álló feladatokról kérdeztük a zenekar tagjait.

Turbók Orsi

Góczán Gábor kiválásával énekest és szemléletmódot is váltott a furfangos country-punkot játszó csapat. A Savaria Egyetemi Központ Diáknapok rendezvénysorozatán debütált a zenekar az új felállásával.  Erről és jövőbeli terveikről egy budapesti koncert után kérdeztük a srácokat.

Egy talpalatnyi árnyékos területre kuporodunk le a fiúkkal, akik nemrég még a színpadon próbáltak helyt állni a negyven fokos hőségben. Jól jön most a hűsítő ital, talán a változásokról is könnyebb beszélni így.

- Már csak hárman vagytok. Miért?
Joós Bence: (ének, gitár) - Az édes hármas az mindig jobb, mint egy négyes (nevet) A viccet félretéve azért alakult így a helyzet, mert Góczán Gábor (alias Kenny) kilépett a zenekarból. Ennek elsődleges oka az volt, hogy elszállt a lelkesedése, elment a kedve a zenéléstől és így nem akarja pályafutását folytatni. Inkább a tanulással szeretne foglalkozni. Békében váltunk el egymástól, megbeszéltük. Ő nem akart minket hátráltatni a zenélésben és ezért ő is és mi is jobbnak láttuk, ha külön utakon folytatjuk tovább.

- Melyek azok a változások, amelyekkel Gábor kiválásával számolni kell?

Holdosi Attila (dob): - A zenei részre kell jobban ráfeküdnünk. Mivel három hangszer van, így több úgymond „uniszólós” témát kell vállalnunk.  A hangzáson mindenképpen egy kicsit csiszolni, alakítani kell; hiszen most hármunk arcképre kell formálnunk mindent, megtartva persze a régi, jól bevált dolgokat is. Az eddigi számaink úgy épültek fel, hogy a már kiesett ritmusgitár dominált bennük, ám az új számok már az új felállásra készülnek. A többi pedig magától megy, ahogy eddig is.

Simon Zsolt (basszusgitár): - Csak valakinek vokálozni meg kellene tanulni

Holdosi Attila: - Igen, ez a másik probléma, hogy nincs vokálunk. Vagy Zsoltinak vagy nekem el kell vállalni ezt a nemes feladatot. (nevet)

Simon Zsolt: - Na majd az orrsövény-műtétem után (nevet)

- Mik a terveitek a nyárra?

Holdosi Attila: - Koncertek és stúdió.  Néhány dalt mindenképp felveszünk. Nemrégiben jártunk ott ugyan, de még Gáborral együtt, így gyakorlatilag már „hitelét vesztette” a dolog. Az új számokból fogunk nagy valószínűséggel választani, s valamelyikhez remélhetőleg már a nyár végén klip is készül majd.

Joós Bence: - Ezek a már felvett dalok nemsokára ingyenesen letölthetők lesznek, hiszen az élménytől senkit nem szeretnénk megfosztani.  A videóra pedig már jó ideje készülünk. Akkoriban jött az ötlet, amikor stúdióba vonultunk, akkor még a négyes formációra és egy régebbi dalra voltak elképzelések. Mivel hárman maradtunk, a klippel várnunk kell addig, amíg felvesszük a kiválasztott dalt illetve kitalálunk rá egy furfangos, tipikusan „láncsboxos” sztorit. Remélhetőleg nyár végén vagy ősszel látható is lesz.

- Mikor láthat benneteket legközelebb a színpadon a közönség?

Joós Bence: - Május 4-én, pénteken leszünk láthatóak/hallhatóak Sopronban az egyetemi napokon, majd május 25-én Gencsapátiban csapunk a húrok közé a Pünkösdi Fesztivál keretein belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!