Hírek

2012.05.21. 16:47

Weöres Sándor Színház: Jordán Tamás pályázatát támogatják

Szombathely - Jordán Tamás színházigazgatói pályázatát tartja a legjobbnak az a szakmai bizottság, amely az előadóművészeti törvény rendelkezéseinek megfelelően a döntés előtt, hétfőn ült össze Szombathelyen.

Ölbei Lívia

Ahogy arról már beszámoltunk: az első ötéves ciklus leteltével az önkormányzat pályázatot írt ki a Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára. Hárman pályáztak: a színházalapító- igazgató Jordán Tamás, valamint Dömötör Tamás film- és színházi rendező és Koltay Gábor filmrendező.

Hétfő délután jelentős állomásához érkezett a folyamat: az előadó-művészeti törvény rendelkezésének értelmében Szombathelyen összeült a pályázatokat a fenntartói döntés előtt véleményező szakmai bizottság. A grémiumban a színházi szakma képviseletében Mácsai Pál, Seregi Zoltán és Szűcs Gábor foglalt helyet, részt vett a bizottság munkájában a színházi szakszervezet és a szakminisztérium delegáltja, valamint a szombathelyi önkormányzat - a nonprofit kft.-ként működő színház tulajdonosa - képviseletében Lazáry Viktor alpolgármester és Czeglédy Csaba, az MSZP-SZTKE frakcióvezetője. Ahogy az önkormányzat hétfőn kiadott közleménye mondja: „A szakmai bizottság a pályázatokat értékelte, és a jelen lévő bizottsági tagok többségének szavazatával Jordán Tamás pályázatát minősítette támogatottnak.” A szakmai grémium tehát Jordán Tamás mellett döntött.

A pályázókat ezután hallgatja meg az önkormányzat kulturális, illetve pénzügyi bizottsága; aztán a közgyűlés mondja ki a végső szót, várhatóan még májusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!