Hírek

2012.06.21. 18:22

Az ügyészséghez került Pintér ''kártyaügye''

Szombathely - A majdnem négy hónapig tartó nyomozás után a rendőrség vádemelési javaslattal tett pontot Pintér Zoltán Haladás ügyvezető-elnök kaszinós kártya-ügyének végére.

Nagy Ildikó

Mint arról februárban beszámoltunk, Pintér Zoltán, a Haladás VSE ügyvezető elnöke tavaly októberben egy szombathelyi kaszinóban 600 ezer forintot fizetett ki az egyesület hitelkártyájával. Megírtuk azt is, hogy Pintér Zoltán és az egyesület belső vizsgálata szerint is "téves kártyahasználat történt", Pintér a pénzt a büntetőkamatokkal együtt visszafizette, így szerintük a HVSE-t nem érte kár.

Pintér Zoltán cikkünk megjelenése után közleményben tudatta, hogy "a sportolókért érzett vezetői felelőssége miatt az említett ügyet személyesen jelentette be a rendőrségen, az esetleges eljárás idejére pedig felfüggeszti ügyvezető elnöki tisztségeiből fakadó feladatainak ellátását". A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya február végén kezdte meg a nyomozást. A szerdán kapott rendőrségi tájékoztatás szerint a Haladás VSE sérelmére elkövetett sikkasztás ügyében végzett nyomozást befejezték, és annak anyagát vádemelési javaslattal megküldték a Szombathelyi Városi Ügyészségnek. Dr. Székely Tamás, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy az iratok megérkezését követően az ügyészségnek harminc napja lesz arra, hogy megállapítsa, valóban történt-e bűncselekmény, és ha igen,  vádat emelnek-e, vagy egyéb ügyészi intézkedésről döntenek. Ez utóbbi egyebek mellett ügyészi megrovás, a vádemelés elhalasztása is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!