Hírek

2012.06.07. 07:37

Fazekas győzött, Pars második lett

Zágráb, Montreuil-sous-Bois - A két vasi atléta olimpikon közül a diszkoszvető Fazekas Róbert megnyerte soros versenyét, a kalapácsvető Pars Krisztián második lett.

Horváth Erika

Kedden este mindkét vasi olimpikon dobóatlétánk dobókörbe állt. A diszkoszvető Fazekas Róbert (Haladás VSE) egy kisebb versenyen, a horvát Grand Prix zágrábi állomásán. Meg is nyerte 64,75 méterrel a 2008-ban horváttá lett Varga Roland (62,44) előtt. Ugyanitt indult Annus Adrián másik két londoni olimpikon tanítványa is: az olasz Tamara Apostolico a női diszkoszvetők mezőnyében 58,51, Kürthy Lajos (Mohácsi TE) a férfi súlylökők mezőnyében 19,46-dal lett második. Pars Krisztián a franciaországi versenyen viszont több, a világ élvonalába tartozó kalapácsvetővel találkozhatott. A

Dobó SE vb-ezüstérmesének ezúttal kétszer szállt 80 méteren túlra a kalapácsa, a 80,22 méterrel azonban – idén először – nem nyert. Második lett a 23 éves, 81,39 méterrel óriási egyéni csúcsot elérő lengyel Pawel Fajdek mögött. A tadzsik Nazarov idei legjobbjával, 77,70 méterrel szerezte meg a harmadik helyet. – Bőségesen maradt még bennem – mondta a Franciaországból hazafelé tartó, idén már 82,28 métert is dobó kalapácsvető. – Egyrészt még féltettem az éppen gyógyulóban lévő hátizmomat, nehogy „leszakadjon” úgy, mint Ostravában, másrészt a kör is elég fogós volt.

Még megkérdeztük, mit szól ahhoz, hogy a 2008-as olimpia után eltiltott, s azóta először versenyző belorusz Ivan Tyihon 82,81 méterével letaszította az idei világranglista éléről. Krisztián annyit mondott, az lesz majd az igazi bemutatkozás, ha nem otthon, Fehéroroszországban, hanem nemzetközi versenyen is bizonyít. Egyelőre abban biztos, hogy az idén már nemzetközi porondra is kilépett riválisai közül Fajdekkal számolni kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!